Novosti

O gorućim pitanjima na konferenciji u Koprivnici

U Gradskoj vijećnici Grada Koprivnice održana je konferencija za medije koju je sazvao nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković.
Na sjednici su sudjelovali članovi Županijske skupštine Koprivničko- Križevačke županije Jadranka Lakuš i Mijo Bardek, te vijećnici Grada Koprivnice Danijela Glavosek Kovačić i Marijan Šiško.
Cilj konferencije bilo je informiranje javnosti sa statusom projekta gradnje prometne infrastrukture: Podravskog ipsilona i Podravske brze ceste, Ekološki neprihvatljivim nacionalnim projektima na području Koprivničko- križevačke županije: RCGO Piškornica, izgradnje hidroelektrane Molve 1 i Molve 2, te korištenje EU sredstava za projekte u obrazovnom sektoru u sklopu socijalnih fondova.
Zastupnik Lacković u uvodnom se dijelu osvrnuo na pitanje projekta gradnje prometne infrastrukture, preciznije gradnje brze ceste prema Koprivnici;
-naglasio je Lacković te radove usporedio sa izgradnjom krakova prema Bjelovaru, Virovitici i Terezinom polju, koje se projektiraju u punom profilu u roku od 20 mjeseci.
Na temu projekata izgradnji hidroeletrani Molve 1 i Molve 2 više je rekla vijećnica Grada Koprivnice Danijela Glavosek Kovačić, istaknuvši štetu koju bi njihova izgradnja prouzrokovala na okoliš;
 
-naglasila je vijećnica Glavosek Kovačić, te naglasila kako bi se trebali okrenuti geotermalnim izvorima, a po pitanju izgradnji hidroelektrana smatra kako je potrebno raspisati referendum kako bi građani sami odlučili žele li to. Željko Lacković također je još jednom istaknuo važnost uključivanja građana u odlučivanju po spomenutim temama, te je istaknuo kako je u Županijskoj skupštini potrebna jedna trećina članova skupštine da pokrene sazivanje sjednice na kojoj bi se odlučivalo o raspisivanju referenduma, te da kako trenutno postoji 13 potpisa od potrebnih 14.
Članica Županijske skupštine Koprivničko- Križevačke županije Jadranka Lakuš, važnost uključivanja građana pri odlučivanju istaknula je i po temi RCGO Piškornice.
Na konferenciji je bilo riječi o nedovoljnom iskorištavanju EU sredstava posebice po pitanju ulaganja u obrazovanje, na području županije a naročito na području Grada Koprivnice, što je posebno istaknula vijećnica Grada Koprivnice Danijela Glavosek Kovačić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio