OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

O obilježavanju Europskog dana židovske kulturne baštine u emisiji “Manje je više”

Početkom mjeseca rujna, u RH je obilježen Europski dan židovske kulturne baštine, o čemu smo govorili u emisiji Manje je više u programu Podravskog radija.
Europski dan židovske baštine i kulture obilježava se u cijeloj Europi, s ciljem kako bi se širu publiku upoznalo s židovskim kulturnim i povijesnim nasljeđem.
O položaju Židova u RH u emisiji je više rekla kustosica muzejske muzejske zbirke Židovske općine Zagreb i autorica projekta Europskog dana Židovske baštine i kulture, Mira Wolf;
 
-kustosica Wolf istaknula je i odličnu suradnju sa ostalim židovskim općinama na razini RH, među kojima je i Židovska općina Koprivnica, koja se aktivno redovito uključuje u obilježavanje svih značajnih dana vezanih uz židovsku zajednicu.
Prema popisu stanovništva iz 2011., u Hrvatskoj živi 509 Židova po nacionalnosti, dok je religijskih židova 536. Unatoč ovim statističkim podacima, prema evidenciji i analizama članstva u Židovskim općinama Hrvatske broj Židova u Hrvatskoj je mnogo veći nego što pokazuju popisi stanovništva, pa se tako procjenjuje da cijela židovska zajednica ima oko 2.000 članova rasutih u 57 gradova i općina.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio