Novosti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine

Održana je 10.po redu sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, koju je otvorio predsjednik Skupštine Željko Pintar, a na kojoj se raspravljalo o 18 točaka dnevnog reda.
Članovi su usvojili Odluku o otpisu potraživanja s osnova poreza na cestovna motorna vozila, kojom Koprivničko – križevačka županija podržava paket mjera Vlade RH za pomoć blokiranim i prezaduženim građanima te će na taj način doprinijeti smanjenju broja blokiranih građana na području Županije. Ovom Odlukom direktno će se olakšati financijska situacija za 366 građana što će rezultirati deblokadom njihovih računa, a samim time i olakšanjem za podmirivanje ostalih redovnih financijskih obveza.
Na dnevnom redu se između ostalog, našlo donošenje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za I. polugodište 2018. godine, a župan je prilikom obrazloženja kazao kako je prema polugodišnjem obračunu Proračuna utvrđeno da je ostvaren pozitivan rezultat iz tekućeg razdoblja.
Članovi Skupštine donijeli su Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata s područja županije, no nisu podržali Odluku o povjeravanju poslova izdavanja građevinskih i lokacijskih dozvola i drugih akata vezanih uz gradnju te provedbu dokumenata prostornog uređenja iz nadležnosti županije u nadležnost Grada Đurđevca. Prema dnevnom redu, usvojena je i Odluka o produženju Županijskog programa za mlade od 2015. do 2018. godine, zatim Izmjene Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja i provedbe općih i drugih akata Koprivničko-križevačke županije, a razmatrana su i izvješća o poslovanju trgovačkih društava u kojima županija ima dionice ili poslovne udjele, za 2017. godinu.
Zamjenik župana Darko Sobota obrazložio je Izvješća o konkurentnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2017. godini, koje su članovi također podržali, kao i Rješenje o izmjenama Rješenja o osnivanju i imenovanju Stručne komisije za zajednička lovišta, dok se nekoliko točaka dnevnog reda odnosilo i na škole na području KKŽ.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio