Novosti

Obilježavanje 90-godišnjice smrti Đure Sudete u Podravini

Temeljem inicijative predsjednika Društva hrvatskih književnika Božidara Petrača, članovi Društva Božica Jelušić i Zdravko Seleš u Đurđevcu su u suradnji s Gradskom knjižnicom Đurđevac, organizirali književno-znanstveni skup povodom 90-godišnjice smrti Đure Sudete.
Skup je imao sinergijski učinak okupivši kao suradnike, sudionike i publiku članove Matice hrvatske ogranka u Đurđevcu te učenike i nastavnike osnovnih škola iz Virja i Đurđevca te đurđevačke gimnazije.
Na skupu su kao izlagači sudjelovali Ilija Pejić, Nikola Cik, Božica Jelušić i Zdravko Seleš, a recitacijama Sudetinih pjesama recitatorice Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.
Društvo je ostvarilo kontakte i s Glumačkom družinom Virje, koja za 29. i 30. travnja priprema Sudetin kazališni vikend u Virju, u okviru kojeg će u nedjelju, 30. 04., na samu godišnjicu smrti virovskoga učitelja i hrvatskog književnika Đure Sudete, biti održana premijera predstave “Morizam” Glumišne družine Virje te prikazivanje filma pod naslovom Đuro Sudeta – pjesnik krajolika i duše.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live