Novosti

Obilježen dan mimoza u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije organizirala je 11. Dan mimoza koji je održan u na trgu Sv. Jurja u Đurđevcu kao i u Koprivnici te Križevcima.
Cilj obilježavanja Dana mimoza je upozoriti na važnost borbe protiv raka vrata maternice i važnost cijepljenja protiv humanog papiloma virusa, a prodajom mimoza i dijeljenjem edukativnih materijala želi se skrenuti pozornost javnosti na prevenciju te vrste raka od kojeg danas ne bi trebala umrijeti ni jedna žena jer se uspješno liječi pravovremenim otkrivanjem, tako da uspjeh izlječenja ovisi o prevenciji i redovnim pregledima žena.
Dan mimoza obilježen je u sklopu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice, a brojni su građani dali dobrovoljni prilog za ovu hvale vrijednu akciju. Ovim javnim edukacijsko-humanitarnim okupljanjem Đurđevac se svrstao na popis hrvatskih gradova uključenih u ovaj europski projekt.
Akciju su podržali, gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik vijeća Željko Lacković, koji su se ovom prilikom informirali o planiranim aktivnostima koje će Liga provoditi u našoj osnovnoj školi ove godine, te su ponudili i pomoć Grada u provođenju i organiziranje edukativnih programa za djevojčice dok su podršku obilježavanju ovog važnog događanja dali i župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.
I ove su se godine stanovnici Koprivničko-križevačke županije iskazali u odazivu na Dan mimoza, a ukupno je prikupljeno 11 tisuća kuna koje će se utrošiti na daljnje aktivnosti Lige, odnosno borbu protiv raka u smislu preventivnih programa i onih koji omogućavaju bolju kvalitetnu liječenja oboljelih.
Više o Danu mimoza i cilju obilježavanja istog, poslušajte u nedjelju u programu Podravskog radija u 15 sati u emisiji Pitali smo!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio