Novosti

U Županijskoj upravi održana prva ovogodišnja konferencija za medije

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te pročelnici županijskih upravnih tijela održali su prvu ovogodišnju konferenciju za medije.
Župan je kazao kako se u 2018. godini nada još boljoj suradnji s predstavnicima medija, na obostrano zadovoljstvo, a potom se osvrnuo na aktualnosti u radu Županijske uprave, počevši sa sektorom obrazovanja.
U ovoj godini planira se nastaviti i projektima energetske obnove, a kako je pojasnio župan, to je trenutno jedini model kroz koji se može ulagati u školske objekte iz sredstava EU fondova, obzirom na to da se još uvijek ne zna status i strategija javno-privatnog partnerstva u Vladi RH, u ministarstvima postoji samo djelomično financiranje iz izvornih prihoda, a županijski proračuni zbog svojih ograničenja ne omogućavaju velike investicije.
Kada je riječ o aktualnim događanjima u sektoru zdravstva, župan se osvrnuo na nastavak provođenja specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u ambulantama u Križevcima i Đurđevcu, što je jedna od najvažnijih aktivnosti unutar programa zdravstva Koprivničko-križevačke županije kojom se osigurava bolja dostupnost specijalističkih pregleda.
Županija nastavlja i s Programom pomoć u kući starijim osobama, u koji je od 2009. godine uloženo gotovo sedam milijuna kuna, uz 4,2 milijuna koje je uložilo 20 općina i gradovi Križevci i Đurđevac.
Također su najavljene i aktivnosti iz sektora gospodarstva, i to prezentacija kreditnih programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak namijenjenih kreditiranju EU projekata jedinica lokalne samouprave, koja će se održati 23. siječnja s počekom u 10 sati u prostorijama Županijske uprave, te sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, općinskim načelnicima, direktorima komunalnih poduzeća i saborskim zastupnicima koji će se održati u srijedu, 24. siječnja u prostorijama Županijske uprave, na temu investicija u vodnokomunalnu infrastrukturu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live