Novosti

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva u koprivničkoj bolnici

 

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja pa su tim povodom medicinske sestre i tehničari u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici obilježili svoj Dan. Obilježavanju Dana prisustvovali su zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Pomoćnica sanacijske upraviteljice za sestrinstvo, glavna sestra Bolnice Vesna Sertić istaknula je da je ovogodišnja tema Dana sestrinstva „Snaga za promjene, poboljšavanje održivosti zdravstvenog sustava“ te se osvrnula se na zdravstveni sustav i naglasila da je sestrinstvo jedna od najbrojnijih grupacija zdravstvenih profesionalaca.

Svim prisutnima obratila se predsjednica Udruge hrvatskih medicinskih sestara Marina Friščić koja je tom prilikom istaknula kako Hrvatska broji sedam tisuća sestara, a sanacijska upraviteljica Bolnice Sandra Sinjeri naglasila je važnost medicinskih sestara i tehničara s obzirom da upravo oni prvi dolaze u kontakt s pacijentima, obavijestila je prisutne kako Bolnica trenutno broji 368 medicinskih sestara i tehničara te se zahvalila svima na njihovom radu i čestitala im njihov Dan.

Čestitku medicinskim sestrama i tehničarima povodom njihova Dana uputio je i zamjenik župana Ivan Pal.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live