Novosti

Obilježena 65. obljetnica života i 45. obljetnica književnoga djelovanja Božice Jelušić

U Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježena je 65. obljetnica života i 45. obljetnica književnoga djelovanja Božice Jelušić. Kroz kolokvij o književnom stvaralaštvu predstavljeno je obljetničko Petoknjižje izabranih djela Božice Jelušićte bio-bibliografski katalog izdan povodom ove obljetnice.
Na kolokviju su sudjelovali Božica Jelušić, Seida Obarčanin Bukvić, Zdravko Seleš, Nikola Cik, Ivan Picer, Slavica Klimkowsky, dok je za glazbeni dio večeri bio zadužen ženski vokalni ansambl Đurđevčice i Andrija Maronić.
Posjetitelji su imali priliku razgledati izložbu posvećenu Božici Jelušić, kao i dosad neobjavljene rukopise naše zavičajne autorice. Životna i književna obljetnica Božice Jelušić obilježena je i u Koprivnici, a i podizanjem totemskog stupa u Dvoru Barnagor, čime je i završena ova velika obljetnička proslava.
Večeri posvećenoj Božici Jelušić Gradska knjižnica Đurđevac obilježila je i početak Mjeseca hrvatske knjige 2016. koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, a kroz brojne programe, radionice i aktivnosti koje su otvorene za širu javnost.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live