Novosti

Obrtnici učili o iskorištavanju energije iz biomase od norveških stručnjaka

Prezentaciji u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije na temu „Edukacija instalatera za instalaciju postrojenja na biomasu“ uz obrtnike i predstavnike susjednih obrtničkih komora prisustvovao je i župan Darko Koren.
Predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić uvodno je pozdravio sve prisutne te izrazio dobrodošlicu, posebice norveškim partnerima predstavnicima Energy Farma iz Norveške.
O ciljevima i aktivnostima projekta govorio je tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać te naglasio kako je cilj pružiti obrtnicima, a prije svega malim poduzetnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvenicima, mogućnost usvajanja novih znanja koje mogu u svome radu primijeniti na području Županije. Također je zahvalio i susjednim komorama na odazivu edukaciji u cilju da se suradnja proširi na susjedne županije, prije svega na Međimursku i Virovitičko-podravsku.
Župan Darko Koren osvrnuo se na realizirane projekte u Županiji uz naglasak i iskorištavanje energije i iz geotermalnih izvora, ali uz napomenu kako „uvijek treba biti realan i odgovoran, znati gdje je optimalna mogućnost daljnjeg korištenja tih izvora, jer ako bi se u tome pretjeralo narušili bi smo ravnotežu energetskog sustava“.
Edukacija o korištenju biomase  bilateralna je aktivnost čiju provedbu je organizirala Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije uz osigurana sredstva iz Bilateralnog fonda Norveških financijskih mehanizama i EGP-a. Uz razmjenu iskustava hrvatskih i norveških partnera te uz edukaciju obrtnika i poduzetnika u području korištenja biomase, ovaj projekt služi i kao osnovica jačanja državnih bilateralnih odnosa.
Uoči sam edukacije sudionici su posjetili bioelektrane u Gregurovcu i Svetom Petru Orehovcu te će u poslijepodnevnim satima posjetiti i novoizgrađenu bioelektranu u Virju koja je u probnom radu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live