Novosti

Inicirana izrada Strategije razvoja turizma Koprivničko – križevačke županije

U prostorijama Ministarstva turizma održan je radni sastanak na temu položaja i razvoja kontinentalnog turizma s naglaskom na područje Koprivničko-križevačke županije kojemu je prisustvovao župan Darko Koren.
Sastanak su inicirali Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u cilju skretanja pozornosti na razvoj kontinentalnog turizma i potrebu za izradom posebne strategije turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Na radnom sastanku analizirana je trenutna situacija te su raspravljane mogućnosti budućih aktivnosti za razvoj kontinentalnog turizma. Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica i načelnica Sektora za razvoj turističkih destinacija Zdenka Šutak najavile su planirane mjere koje će se pozitivno odraziti na položaj kontinentalne Hrvatske pri čemu je naglasak na osiguravanju kvalitetnijeg turističkog razvoja. Istaknuta je važnost poboljšavanja uvjeta za apliciranje na javne pozive i natječaje kako bi se otklonio neravnopravan položaj kontinentalne Hrvatske u mogućnosti apliciranja zbog trenutno postavljenih uvjeta, a naglasak je i na osiguravanju financijskih sredstava kontinentu, poglavito za razvoj cikloturizma.
Najavljen je i javni poziv temeljem kojega će Ministarstvo turizma financirati izradu Strategije razvoja turizma Koprivničko-križevačke županije.
Uz župana u ime Koprivničko-križevačke županije radnom sastanku je prisustvovao direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke Zdravko Mihevc i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live