Novosti

Odobrena financijska sredstva projektima iz Županije

U Klagenfurtu u Austriji je u četvrtak 28. travnja održana sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Na sjednici je glavni tajnik Thomas Pseiner prezentirao rad Saveza u razdoblju od posljednje sjednice, a također su dana izvješća o radu kontaktnih točaka (CP) svake od regija članica i tematskih koordinacijskih točaka (TCP).

Sjednici je prisustvovao voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek, koji je podnio izvješće o radu za Koprivničko-križevačku županiju i TCP za poljoprivredu i etničku baštinu.

Na sjednici su dodijeljena sredstva za zajedničke projekte u okviru Saveza. U vrednovanju projekata prednost su imali projekti s većim brojem partnera, maksimalnim brojem uključenih regija, projekti koji uključuju što više sudionika i oni koji daju što veću dodanu vrijednost za područje Saveza.

Iz Koprivničko-križevačke županije aplicirano je osam projekata, od kojih su financijska sredstva odobrena za njih šest. Iznos od 12.400 eura raspoređen je na sljedeće projekte iz naše Županije:

  • Zlatna vina Alpe Adria – prijavitelj Klaster vinara Đurđevac à 3000 eura;
  • LEADER LAG – prijavitelj LAG Podravina à 1800 eura;
  • U bakinom krilu – prijavitelj Folklorni ansambl Koprivnica à 1100 eura;
  • Festival mladih pisaca – prijavitelj Rock live Koprivnica à 3000 eura;
  • Znanstvena konferencija o rijeci Dravi – prijavitelj Povijesno društvo Koprivnica à 2500 eura;
  • Renesansni festival – prijavitelj Turistička zajednica Koprivnica à 1000 eura.

Sredstva nisu odobrena za projekte: Kup Svetoga Martina (prijavitelj DVD Virje) i Međunarodni kviz znanja i prijateljstva (prijavitelj Područna škola Bakovčica). Razlog odbijanja bile su formalne greške u aplikaciji vezano uz prijavu odgovarajućeg partnera iz područja Saveza.

Uspješne organizacije koje su registrirane kao udruge imaju mogućnost za svoje projekte ostvariti sufinanciranje i od strane Koprivničko-križevačke županije temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga u 2016. godini ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran. Javni poziv je objavljen na Internet stranicama Županije

Novi natječaj za financiranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran bit će raspisan u jesen 2016. pa se pozivaju sve zainteresirane organizacije da na vrijeme krenu s pripremom. Sve dodatne informacije oko apliciranja moguće je dobiti u Odsjeku za međunarodnu suradnju i europske fondove.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live