Novosti

Održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Župan Darko Koren prisustvovao je 42. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija koja je održana u Domu Zadarske županije, a na kojoj se razgovaralo o upravljanju državnom imovinom i reformi lokalne i regionalne samouprave.

Ovoj sjednici pridružio se i predstojnik Državnog ureda za upravljanje imovinom Tomislav Boban s kojim se posebno razgovaralo o upravljanju državnom imovinom u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave s obzirom da će ta problematika biti jedna od glavnih tema 5. Foruma hrvatskih i poljskih regija koji će se održati u Dubrovniku od 10. do 12. svibnja 2016. godine.

Naime, na sjednici je zaključeno kako Republika Hrvatska u svom vlasništvu ima znatan broj napuštenih vojnih objekata te gospodarskih objekata, a koji bi se mogli staviti u službu razvoja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Upravo se o toj problematici osvrnuo Boban te dodao kako postoji niz razloga zbog kojih bi se dio nekretnina trebao dati na upravljanje lokalnoj zajednici: „Imamo i velikih problema, i onih koji se čine minorni, ali zaustavljaju vrijedne milijunske projekte. Takvih je primjera, nažalost, puno. Cilj nam je odblokirati sustav i učiniti ga realnijim.“

Članovi Izvršnog odbora dotakli su se i uloge Hrvatske zajednice županija u reformi lokalne i regionalne samouprave, a predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk osvrnuo se na kampanju Hrvatske zajednice županije kojom se želi građane potaknuti na razmišljanje o lokalnom identitetu.

Nakon sjednice, članovi Izvršnog odbora uputili su se u Sveti Filip i Jakov na otvorenje 16. festivala cvijeća Zadarske županije, a posjetili su i akciju Zaklade Ana Rukavina.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live