Novosti

Odrađeni brojni treninzi i aktivnosti u sklopu projekta Picoki za sport

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca već je daleko u provedbi projekta Picoki za sport.
Projekt je započeo još u prosincu 2018. godien kada je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.
U sklopu projekta Picoki za sport provedene brojne aktivnosti.
Tako je u sklopu košarkaškog sportskog programa održano ukupno 286 treninga, odnosno ukupno 286 sati dok je u sklopu rukometnog sportskog programa pod vodstvom trenera Vladimira Suvajca održano ukupno 298 treninga, ukupno 447 sati.
U sklopu nogometnog sportskog programa održano je ukupno 300 treninga, odnosno ukupno 450 sati, a u programu karatea pod vodstvom trenera Ivora Boltekovića-Tkaleca odrađeno je ukupno 96 treninga odnosno odrađeno je 96 sati.
Program male mješovite sportske škole pod vodstvom trenera Danijela Domišljanovića odrađeno je ukupno 47 treninga, odnosno 47 sati.
Kao jedan od važnih elemenata projekta Picoki za sport je i promidžba sporta i zdravog načina življenja. Tako je Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca započela s promotivnom i medijskom kampanjom putem svoje web stranice, te putem društvenih mreža na način da su kreirani profili koji sadrže objave o svim važnim događajima u sklopu projekta. Izrađen je i logo projekta koji se sastoji od najpoznatijeg simbola grada- Picoka ili pijetla.
Prilikom otvorenja ŠRC-a Vlado Lešćan Duspe djeci i mladima s područja grada Đurđevca podijeljeno 450 kompleta, promotivnih materijala, koji sadrže trenirku, majicu, ruksak i jaknu.
Partneri Zajednici u ovom projektu su Grad Đurđevac, Škola nogometa grada Đurđevca, Rukometni klub Đurđevac, Karate klub Đurđevac i Košarkaški klub Mladost Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content