Novosti

Sveta Ana: na svečanoj sjednici Mjesnog odbora predstavljen tek osnovani Dječji zbor Svetojanski ftičeki

U Društvenom domu u Svetoj Ani održana je svečana sjednica Mjesnog odbora Sveta Ana. Sjednici su uz brojne mještane i njihove goste prisustvovali i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.
Predsjednik Mjesnog odbora Veljko Miletić osvrnuo se na rad u protekloj godini i iznio planove za buduće razdoblje;

 • rekao je predsjednik Mjesnog odbora Veljko Miletić te zahvalio Gradu Đurđevcu i Turističkoj zajednici na velikoj podršci kao i svim mještanima Svete Ane, članovima DVD-a i Udruzi žena Svetojanke.
  Za najveći doprinos u razvoju, promociji te uređenosti mjesta u prošloj godini priznanje su dobili: Marijan Kolar, Krunoslav Račan i Mario Račan.
  Za veselu atmosferu pobrinuo se tek osnovani dječji zbor Svetojanski ftičeki kojima je ovo bio prvi javni nastup. Njihov voditelj Antonio Račan istaknuo je kako je iznimno ponosan što ovakvo malo mjesto od stotinjak stanovnika ima svoj zbor.
  Ovaj mali, ali veliki zbor ima i svoju pjesmu koja se zove ‘Kraj potoka Svete Ane’ koju je napisao Željko Bečaj te je istu mališanima i poklonio. Ovom prilikom svim članovima zbora dodijeljene su i zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjim Danima Svete Ane.
  Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković svim mještanima čestitali su dan njihove zaštitnice Svete Ane te su uputili čestitke mjesnom odboru i udrugama koje djeluju u Svetoj Ani na još jednoj uspješnoj godini i organizaciji Dana Svete Ane.
  Nakon svečanog djela sjednice druženje je nastavljeno uz večeru i pjesmu.
 • O Svetojanskim ftičekima i pjesmi “Kraj potoka Svete Ane” poslušajte u emisiji Podravska periska u programu Podravskog radija u ponedjeljak, 29. srpnja 2019.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content