Novosti

Održan Festival svestranosti i kreativnosti podravskih žena

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Udruge uzorne seoske žene i ove godine održan je Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji je službeno otvorio župan Darko Koren.
Ove godine predstavilo se ukupno deset kandidatkinja, a uoči pojedinačnog predstavljanja u školsko sportskoj dvorani Osnovne škole Molve, sudionice s pratnjom, gosti te predstavnici institucija i udruga svečanim su mimohodom prošli ulicama Molvi.
Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić koja ujedno obnaša dužnost predsjednice Županijske skupštine zahvalila je svim kandidatkinjama koje su se odazvale i nastupile na ovom Festivalu te predstavile svoj način života.
U ime domaćina, sve okupljene sudionice kao i brojne posjetitelje pozdravio je načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan nakon čega je župan zahvalio organizatorima, posebice predsjednici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verici Rupčić te natjecateljicama istaknuvši: „Zahvaljujem svim natjecateljicama na upornosti, ustrajnosti i želji da se pokaže sve ono što je očuvano u tradiciji ovog prostora. Pa to je upravo i najvažnije da se na jedan ovakav način pokaže sva ova vrijednost naše kulturne baštine i tradicije koja na najbolji mogući način oslikava naše ishodište.“
Na Festivalu su ove godine nastupile: Verica Babec iz Đurđevca, Vedrana Beštek iz Kuštana, Marija Cenkovčan iz Molvi, Martina Gazdek iz Repaša, Branka Habek iz Legrada, Ana Jelušić iz Kloštra Podravskog, Marija Kolar Šolinić iz Suhe Katalene, Jasminka Nemec iz Bakovčica, Ivančica Turković iz Virja i Kristina Višak iz Potoka Kalničkog.
Naj ženom proglašena je Martina Gazdek iz Repaša dok je prvom pratiljom proglašena Ana Jelušić iz Kloštra Podravskog, a drugom pratiljom Vedrana Beštek iz Kuštana.
Za prigodan program pobrinuli su se polaznici Dječjeg vrtića „Pčelica“ i pjevački zbor, tamburaški sastav i folklorna sekcija Kulturno umjetničkog društva „Molve“, a posebne gošće ove manifestacije bile su članice Zadruge Etno raj – OGRLICE koje se bave izradom tradicijskog i umjetničkog nakita.
 
zene

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio