Novosti

Zamjenik Pal prisustvovao obilježavanju Hrvatskog dana u Republici Mađarskoj

U Republici Mađarskoj obilježava se 450. obljetnica Sigetske bitke pa je tim povodom održan i Hrvatski dan kojem je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal.
Obilježavanje je započelo radnim sastankom župana hrvatskih i mađarskih županija koje su blisko vezane uz obitelj Zrinski pa su tako sastanku pored zamjenika Pala prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec, generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga, župan županije Zala Attila Pal i župan županije Somogy Gergely Jako.
Na sastanku se razgovaralo o projektima vezanim uz turizam, nematerijalnu baštinu te bolju cestovnu povezanost odnosno nužnu izgradnju novih graničnih prijelaza, a u sklopu sastanka održane su i prezentacije na temu kulturnog turizma i nematerijalne kulturne baštine te projektu brendiranja Zrinskih kroz enologiju i gastronomiju.
Hrvatski dan službeno je otvoren na glavnom gradskom trgu u Sigetvaru, a tijekom poslijepodneva održani su brojni koncerti, predstave i nastupi kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske i Mađarske te su položeni vijenci ispred Vigada na spomenik Nikole Zrinskog. U Vigadu je ujedno otvorena i izložba pod nazivom „15 godina Zrinske Garde“ čime je završio bogat program obilježavanja Hrvatskog dana.
Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live