Life StyleNovostiVijesti

Održan koncert Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana u molvarskoj sportskoj dvoran

Prva manifestacija povodom Dana Općine Molve započela je u subotu 18. lipnja cjelovečernjim koncertom Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana u molvarskoj sportskoj dvorani.

Koncert je održan u suradnji Općine Molve, Društva za povjesnicu i starine Molve te Osnovnom školom Molve. Ovogodišnji „Spomenar dr. Ivana Ivančana“ upriličen je dolaskom poznatog folklornog ansambla i njihovom 75-tom obljetnicom postojanja i djelovanja.

Njihov bogati dvosatni program izveden je pred punom dvoranom poklonika folklora. Prije samog početka koncerta ZFA zahvalio se pojedinim osobama i Općini Molve za dugogodišnju suradnju i podršku. Posthumno Bolti Špoljaru i Ivanu Kolaru, bivšem načelniku Općine Molve te Dragutinu Kokši. Zahvalnicu za Općinu Molve primio je sadašnji načelnik Zdravko Ivančan.

Posebni gosti te subotnje večeri bili su bivši članovi „molvarci“ koji su niz godina nastupali na raznim nastupima i turnejama širom svijeta: Zrinka Bogat-Malus, Karolina i Tomislav Cenkovčan, Marija i Nikola Domanovac, Nadica Kokša, Filip Višić, Dominik Vršić, Ivana i Vedran Žufika, Tomislav i Nikola Valentić te Ana Štefan. Gotovo svi pozvani došli su na koncert kao i na prigodno druženje poslije njega.

U bogatom glazbenom pjevačko-plesačkom repertoaru koji je kulminirao završnom točkom programa koreografijom „Podravski svati“ u veličanstvenoj koreografiji dr. Ivana Ivančana plesali su i njegovi unuci Martin i Ivan Ivančan.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live