Life StyleNovostiVijesti

U Svetom Petru Orehovcu održana 24. Županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora

U Svetom Petru Orehovcu, 18. lipnja 2022. održana je 24. Županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora. Organizator smotre bila je Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćini smotre članovi KUD-a „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec.

Smotra se održala pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačka Županije.

U ime Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, sve prisutne sudionike i posjetitelje pozdravila je Nada Šešić koja je pohvalila dolazak grupa na smotru te istaknula da se ne moramo brinuti za opstanak kulturnog amaterizma zbog svih vrijednih i talentiranih ljudi koji čuvaju našu kulturnu baštinu i promoviraju svoja mjesta, Općine i Županiju unutar i izvan granica Hrvatske.

U programu je sudjelovalo 250 plesača i svirača iz 9 Udruga, a sudjelovali su:

KUD „Petar Preradović“-Đurđevac, KUD „Rudar“ -Glogovac, KUD „Prigorje“- Križevci,

DIF Koprivnički Ivanec, KUD „Srce“- Koprivnica, KUD „Tomislav“ -Sveti Ivan Žabno,

KUD „Prigorec“- Sveti Petar Orehovec, HFD „Sesvečice“ -Podravske Sesvete i Udruga „Prekodravski zvon“ -Gola .

Odlukom Prosudbene komisije Hrvatskog sabora kulture, koju čine Tvrtko Zebec, Zrinka Posavec i Vesna Peršić Kovač, Županiju će 27. kolovoza 2022. na 29 . Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji predstavljati KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca u kategoriji koreografiranog folklora i KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec u kategoriji izvornog folklora.

Na 57. Vinkovačkim jesenima 18. rujna 2022. predstavit će nas KUD „Prigorje“- Križevci a predstavnika Županije za sudjelovanje na 56. Đakovačkim vezovima Selektori nisu odabrali.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live