Novosti

Održan prijem za predstavnike županijske Vatrogasne zajednice

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota održali su prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije povodom Dana zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana.
Župan je vatrogascima čestitao njihov njihov dan te im zahvalio na doprinosu društvenoj zajednici kroz obavljanje ove humane profesije:
 
 
 
 
– gdje prvenstveno mislim na velike poplave i migrantsku krizu dodao je župan Koren. Naši su vatrogasci pokazali visoku razinu organiziranosti te su uspješno izbjegli veće materijalne štete i ozbiljnije posljedice.
Okupljenima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović
 
 
 
 
– na kraju obraćanja predsjednik Matosović se zahvalio Županiji na odličnoj surdanji.
Vatrogasni zapovjednik Zajednice Zvonimir Habijan naglasio je kako je proteklo četverogodišnje razdoblje bilo izrazito turbulentno i obilježeno s nekoliko kriznih događanja, a za svoj su angažman primili pohvale od Hrvatske vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kao i Plaketu Župana.
 
 
 
 
– kazao je Habijan te dodao
 
 
 
 
Zapovjednik Habijan također je Županiji zahvalio na izuzetno dobroj suradnji i ulaganju u prijeko potrebnu opremu, istaknuvši kupnju čamca za spašavanje, plutajućih brana za obranu od poplava te vatrogasnih vozila.
Od planova u narednom razdoblju, 20. svibnja u Koprivnici na rasporedu je susret vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije, gdje se očekuje pedesetak natjecatelja, dok će se 21. svibnja održati Kup natjecanje Hrvatske vatrogasne zajednice. Očekuje se i dvadesetak vatrogasnih vježbi po zajednicama u općinama i gradovima.
 
 
(foto, kckzz.hr)

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live