Novosti

Održana 10. Državna smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja

U Novom Zagrebu održana je 10. Državna smotra simuliranih suđenja iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Ekipa učenica iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac bila je zapažena zbog izuzetno dobre pripremljenosti i spremnosti da se u ulozi tužitelja odnosno branitelja izbore za prava svoje stranke u sporu uz temeljito ispitivanje svjedoka i vještaka. Učenice su se pripremljene uz savjete Želimira Hrvatića, poznatog đurđevačkog suca, koji je sada u mirovini.
Organizatori smotre su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za odgoj i obrazovanje. Cilj Smotre je upoznati ulogu zakona i vladavinu prava u demokratskom društvu.
Na Smotri je sudjelovalo 20 timova te 13 sudaca koji su vodili simulirana suđenja. Pod vodstvom profesora Miljenka Šestaka, na smotri su sudjelovale i učenice: Ivana Kolarić, Ana Pačko, Veronika Golubić, Paula Leščan, Leonora Saliu, Seline Stankir, Karla Jug Rogoz, Marija Ploskonka, Gordana Šogorić i Lorena Švaco.
Simulirana suđenja dio su učenja i stjecanja kompetencija iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Suđenja su se odvijala na unaprijed zadanom spisu Građanske parnice Uznemiravanje – „Slučaj Garo“. U zadanom slučaju tužiteljica tuži susjeda zbog preglasnog lajanja njegova psa.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live