Novosti

U sklopu akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ održana predavanja u dječjim vrtićima

U dječjim vrtićima na području Koprivničko-križevačke županije održana su edukativna predavanja u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, čiji su organizatori Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke, uz podršku tvrtke BeSafe i udruge „Roda-roditelji u akciji“.
Sudjelovali je ukupno 136 djece te devet odgojitelja, iz vrtića Zrno u Virju, Sv. Josipa u Križevcima te DV Igra u Rasinji. Djeca starosti od 3 do 6 godina učila su kako sigurno sudjelovati u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas te koje opasnosti vrebaju ako se oni ne koriste na pravilan način.
Na kraju edukacija, uručene su im naljepnice „Dijete u autu“, izrađene u suradnji sa županijskim Savjetom, brošure udruge Roda „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“, reflektirajući materijali za sigurnije kretanje u prometu te plakat Unicefa „Zaštitimo djecu“.
Cilj ove akcije je povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podizanje svijesti o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa.
Koprivničko-križevačka županija projekt podržava od samog početka, a prošle je godine osvojio drugo mjesto među najboljim projektima sigurnosti lokalne zajednice na osmoj regionalnoj konferenciji o sigurnosti gradova SIGG 2016.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live