Novosti

Održana 2. sjednica Organizacijskog odbora Dana travnjaka

Organizacijski odbor Dana travnjaka, predvođen predsjednikom i zamjenikom župana Darkom Sobotom, održao je svoju drugu sjednicu, na kojoj se raspravljalo o programu ove najvažnije županijske manifestacije posvećene poljoprivrednoj proizvodnji.
Dani travnjaka održat će se 5., 6. i 7. svibnja 2017. godine, s time da će prvi dan uobičajeno biti predviđen za stručna predavanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Koprivnica.
Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u subotu 6. svibnja u 10 sati, nakon čega će uslijediti kulturno-umjetničko program te nagrađivanje najboljih proizvođača kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivnijeg mladog proizvođača mlijeka i mesa s područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Zatim je u planu konjički turnir i konjičke igre Bilogorskih renđera, Bambino kup i podjela priznanja sudionicima te tradicijske igre za posjetitelje.
U nedjelju će se održati natjecanje u ručnoj košnji, kao i tradicionalni prikaz ručne košnje i košnje s konjskom kosom te rastepanje, okretanje i sušenje sijena. Proglasit će se i najbolji kosci, a posjetiteljima će biti zanimljiva i revija starinskih kočija i zaprega.
Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu dosad je zaprimio 50 prijava izlagača.
Izvor slike KKŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio