Novosti

Susjedne općine

U emisiji Susjednih općina ovaj tjedan gošća je bila Štefica Plantić, predsjednica KUD-a Delovi koja se osvrnula na dosadašnji rad KUD-a i najavila projekte i manifestacije koji ih očekuju do kraja godine. Od toga je predsjednica Plantić posebno istaknula organiziranje manifestacije Drugo Delovsko veselje.
 
Gošća u emsiji bila je i Zdravka Mihoković, predsjednica Udruge žena Delovi koja je najavila manifestaciju koja se na području Delova održava 11. godinu za redom u organizaciji Udruge žena pod nzivom Matkanje u Delovima.
– pojasnila nam je značenje matkanja predsjednica Mihoković i pozvala sve 22.04.17. (subota) u Društveni dom u Delovima u 18:30h na manifestaciju Matkanja. Za kulturni dio programa pobrinut će de KUD Delovi izvedbom svojih koreografija.
Posljednji gost u ovotjednoj emisiji Susjednih općina bio je predsjednik KU Tomislav Franjić iz Kalinovca Danijel Zvonar koji je podsjetio kako udruga djeluje od 2015. i broji oko 96 članova. Predsjednik Zvonar rekao je da su ovu godinu započeli svojim velikim godišnjim koncertom u spomen na Tomislava Franjića po kojem udruga i nosi ime, sujedlovali su i na Smotri kazališnih amatera KKŽ u Đurđevcu gdje je njihova dječja predstava Pecka i Žara osvojila najbolju nagradu za kostimografiju, a predstava Na konaku nagradu za očuvanje kulturne baštine.
Predsjednik Zvonar je najavio da su domaćini smotri tamburaških sastava KKŽ 3.lipnja, a prvo ih u nedjelju (23.travnja) očekuje organizacija humanitarnog programa za Udrugu Veliko srce malom srcu.
– najavio je predsjednik KU Tomislav Franjić iz Kalinovca Danijel Zvonar.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live