Novosti

Održana druga sjednica radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju

Radna skupina za EU fondove i međunarodnu suradnju održala je svoju drugu sjednicu u prostorijama Hrvatske zajednice županija kojoj je prisustvovao i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Koprivničko-križevačke županije Vladimir Šadek, član radne skupine.

Na sjednici se razgovaralo o sufinanciranju projekata, jačanju kapaciteta za rad na projektima, modelu poslovanja razvojnih agencija i stvaranja baze projekata na nacionalnoj razini. Između ostalog, članovi radne skupine razgovarali su i o Fondu za sufinanciranje projektne dokumentacije, a zamjenik voditeljice radne skupine Stjepan Ribić istaknuo je kako je putem Fonda moguće sufinancirati projektnu dokumentaciju u iznosu od 15 posto.

Članovi radne skupine dogovorili su se da će uputiti Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija inicijativu za organizaciju Dana regionalnog razvoja gdje bi regionalni koordinatori imali priliku razmijeniti svoja iskustva.

Zamjenica voditeljice Mira Lepur predložila je na sjednici kako bi se članovi trebali informirati o međunarodnim i drugim natječajima te da bi se do sljedeće sjednice trebala pokušati uspostaviti suradnja s međunarodnim organizacijama i provedbenim tijelima s ostalim članicama Europske unije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live