Novosti

U sklopu projekta IPP prometni planeri iz Barcelone posjetili Županiju

Koprivničko-križevačka županija zajedno s Varaždinskom i Međimurskom županijom sudjeluje u projektu razvoja integriranog prometa putnika na području regije sjeverne Hrvatske.
Ovaj projekt u vrijednosti 5,2 milijuna kuna traje od kolovoza 2014. do rujna 2016., a svrha mu je stvaranje održivog, djelotvornog, sigurnog i učinkovitog prometnog sustava čitave sjeverne Hrvatske. Kroz izradu Master plana razvoja prometa projektom se nastoji stvoriti temelj za uspostavu sustava integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području tri županije.
Izrada Master plana je u tijeku, a izrađivač je međunarodni konzorcij kojeg predvodi tvrtka iz Zagreba. U sklopu istraživanja terena područje sjeverne Hrvatske su obišli prometni planeri tvrtke iz Barcelone (koji su dio konzorcija) zajedno s predstavnicima zagrebačke tvrtke.
Planeri su primljeni u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje su ih dočekali članovi projektnog tima za našu Županiju, nakon čega su obišli željeznički i autobusni kolodvor te ključna prometna čvorišta na području Koprivnice i Županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live