Novosti

Održana godišnja Skupština Lovačkog saveza Koprivničko – križevačke županije

U Društvenom domu u Molvama održana je redovna godišnja Skupština lovaca Koprivničko-križevačke županije, kojoj je prisustvovalo 40 zastupnika, a vodio ju je predsjednik županijskog Lovačkog saveza Nevenko Jakopović.
Ispred Županije okupljenima se obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, istaknuvši kako Županija već godinama pruža podršku lovstvu, a s lovcima ostvaruje odličnu suradnju.
Na dnevnom redu Skupštine našla su se izvješća o radu koja su usvojena većinom glasova, a zastupnici su istaknuli problem s kojim se lovci suočavaju u cijeloj Hrvatskoj, a to je pitanje rješavanja šteta od naleta na divljač za koje lovačka društva zaprimaju zahtjeve za odštetu. Posljednjih godina postignut je velik iskorak povezan s osnivanjem novih lovišta gdje su lovačka društva postala lovozakupnici, a time i pravne osobe koje mogu gospodariti svojim dijelom lovišta koja su se do sada nalazila u sastavu tri zajednička lovišta.
Lovcima se obratio i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak, koji je uz čestitku na postignućima, ustvrdio kako su stečeni formalni uvjeti za pružanje pomoći lovozakupnicima te je dodao kako Savez stoji iza svojih lovaca, prvenstveno očuvanjem lovačkog standarda. Predsjednik Dečak uručio je i odlikovanje prvog reda Lovačkom savezu Koprivničko-križevačke županije, koje je primio predsjednik Jakopović.
Po završetku Skupštine, lovozakupnici su s predsjednikom Dečakom, odnosno s Hrvatskim lovačkim savezom, potpisali ugovore o osiguravanju sredstava za uredno izvršenje lovozakupa koje je prihvatila Koprivničko-križevačka županija te i na ovaj način smanjila troškove lovozakupnicima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live