Novosti

Završili 7. Dani Ivana viteza Trnskog

Završila je književna manifestacija Dani Ivana viteza Trnskog na kojoj su gostovali brojni poznati književnici od kojih treba izdvojiti književnika Ernesta Fišera, te Josipa Petrlić Pjera i Darka Peru Pernjaka koji su djeci u osnovnom školama u Novigradu Podravskom i Novoj Rači predstavili su svoju uspješnicu, zajedničku knjigu za djecu ”Bilogorske zgode”.
Tijekom manifestacije višekratno je predstavljena knjiga Vedrana Volarića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Trnski, ”22 stoljeća”, koju je predstavio dr. Mario Kolar, kao urednik knjige.
U sklopu manifestacije održana je serija predavanja, predavači su bili Mihaela Cik, Petar Lukačić i Katarina Franjo, te je predstavljena zbirka pjesama Božice Jelušić ”Skok u dalj”. U sklopu programa „Predstavi se do 15“ svoja najnovija književna ostvarenja prezentirali su i Danijela Matijević-Krvajica, Snježana Tišljarić, Vedran Volarić, Marko Gregur, Sanja Damjan, Zdenka Čavić, i Sunčica Orešić, a predstavljen je i treći broj časopisa Artikulacije. Učenici OŠ ”Prof. Blaž Mađer” iz Novigrada Podravskog izveli su duhoviti igrokaz pod naslovom ”Švejkologija”.
Dobitnica nagrade Trnski za 2017. godinu je Nikol Bali iz Koprivnice za rukopis zbirke pjesama ”Tetovirana stvarnost”. Povelju je primila na svečanosti u Novigradu Podravskom, dok će joj drugi dio nagrade, rukopis pretvoren u knjigu, biti uručen iduće godine na 8. Danima Ivana viteza Trnskog, kao što je običaj.
Organizatori manifestacije su bili Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i KUD Ivan vitez Trnski iz Novigrada Podravskog, a sponzori Općina Novigrad Podravski, Općina Virje i Koprivničko-križevačka županija.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live