Novosti

Održana konstituirajuća sjednica Koordinacijskog tima za promicanje dojenja u Koprivničko-križevačkoj županiji

Koordinacijski tim za promicanje dojenja Koprivničko-križevačke županije održao je u prostorijama Županijske uprave konstituirajuću sjednicu kojoj je podršku pružio i zamjenik župana Ivan Pal .

Ispred Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti prisutnima se obratila pročelnica Željka Koluder Vlahinja te pri tom predstavila dnevni red kojeg su članovi tima jednoglasno prihvatili, nakon čega je izabran voditelj i zamjenik voditelja Koordinacijskog tima. Pročelnica je naglasila važnost promicanja dojenja u Koprivničkoj-križevačkoj županiji s obzirom da je Koordinacijski tim osnovan s ciljem pružanja što kvalitetnije podrške dojenju u zajednici.

Pored toga, istaknula je da je prioritet rada tima prvenstveno promocija dojenja u zajednici kao poželjnog oblika ponašanja obzirom da je prirodna prehrana najbolji način prehrane djece, a buduće majke i roditelje općenito potrebno je informirati o svim prednostima dojenja. Pročelnica se osvrnula i na dodatne ciljeve Koordinacijskog tima pri čemu je jedan od ciljeva i povećati postotak isključivo dojene djece do 6  mjeseci života, odnosno ukupno dojene djece do 2 godine života,  osigurati što više edukacije zdravstvenih djelatnika, volontera i predstavnika udruga civilnog društva te osigurati dostupnost različitih oblika edukacije i potpore dojenju trudnicama i rodiljama u lokalnoj zajednici kroz provođenje tečajeva za buduće roditelje kao i širenje grupa za podršku dojenju i pružanje podrške dojenju na javnim prostorima.

Između ostalog na sjednici je predstavljen i Nacionalni Program za zaštitu i promicanje dojenja od 2015. do 2016. godine, a raspravljalo se i o trenutnim aktivnostima u promicanju dojenja koje se provode na području županije te su utvrđeni ciljevi i daljnje aktivnosti koje će biti sastavni dio Programa rada Koordinacijskog tima za podršku dojenju u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Župan Darko Koren u studenom ove godine donio je Odluku o osnivanju i imenovanju članova i članica Koordinacijskog tima za promicanje dojenja u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojem je imenovano sedam članova i članica .  Imenovani članovi tima su stručnjaci iz područja zdravstvene zaštite djece i promicanja prava žena, odnosno zaposlenici Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live