Novosti

Održana manifestacija „Spomenar dr. Ivana Ivančana“

Povodom 10. obljetnice smrti dr. Ivana Ivančana održana je trodnevna manifestacija „Spomenar dr. Ivana Ivančana“ koja je započela izložbom slika Molvarskog likovnog kruga na temu „Podravski svati“ te promocijom knjige Dragutina Kokše o dr. Ivanu Ivančanu pod nazivom „Veliki čovek z malog mesta“.
Izložbu je podržao i zamjenik župana Ivan Pal koji je pohvalio sve koji su zaslužni za održavanje ove manifestacije te istaknuo: „Izuzetna mi je čast biti danas ovdje jer iako nisam imao čast upoznati dr. Ivana Ivančana puno sam naučio kroz njegov rad koji je itekako vrijedan  i poučan.“
Pored izložbe i promocije knjige, održan je i edukativni seminar molvarskih pjesama i plesova, prezentirana je i kulturna baština Općine Molve te je održan nastup kulturno-umjetničkih društava kao i cjelovečernji koncert Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana, a zadnji dan manifestacije održana je sveta misa u narodnim nošnjama u Crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije.
„Spomenar dr. Ivana Ivančana“ održan je u organizaciji Društva za povjesnicu i starine Molve te Kulturno-umjetničkog društva Molve, a manifestaciji je prisustvovala i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live