Novosti

Županija osvojila ekipno prvo mjesto na 14. Državnom natjecanju u oranju

Na 14. Državnom natjecanju u oranju održanom u Velikoj Gorici, predstavnici Koprivničko-križevačke županije Saša Višak i Zoran Radiček svojim odličnim rezultatima osvojili su ekipno prvo mjesto.
Naime, pored ukupno 31 orača iz 15 županija, prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka osvojio je Saša Višak dok je Zoran Radiček osvojio drugo mjesto u kategoriji plugova premetnjak.
Pored natjecatelja, ekipu Koprivničko-križevačke županije činili su i Darko Novotni kao sudac i Tatjana Međimurec kao vođa ekipe dok su članovi Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Mladen Crnčić i Franjo Đurec mjerili dubinu oranja.
Koprivničko-križevačka županija ujedno se u sklopu natjecanja predstavila na izložbenom prostoru, a ovo natjecanje održano je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
Županija pruža veliku podršku radu Udruge orača Koprivničko-križevačke županije te je 2009. godine u cijelosti platila troškove nabave i donirala natjecateljski plug ravnjak, a ove godine nabavila je i plug premetnjak koji je Udruzi uručio župan Darko Koren na 14. Županijskom natjecanju u oranju.
Bitno je naglasiti kako je Saša Višak i prošle godine bio pobjednik na Državnom natjecanju u oranju te se tako plasirao na 63. Svjetsko natjecanje u oranju koje će se održati od 10. do 11. rujna ove godine u Engleskoj.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live