Novosti

Održana međunarodna izložba vina „Zlatna vina Alpe Adria 2016.“

Ukupno 54 proizvođača iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Republike Hrvatske prezentiralo se sa 59 sortnih vina na ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi vina „Zlatna vina Alpe Adria 2016.“.

Izložbi vina prisustvovao je zamjenik župana te ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove 3. po redu Međunarodne izložbe Darko Sobota koji se ukratko osvrnuo na stanje vinogradarstva u Koprivničko-križevačkoj županiji. O samoj manifestaciji osvrnuo se župan Darko Koren te ujedno čestitao izlagačima na ostvarenom uspjehu i službeno otvorio manifestaciju.

Na izložbi koja je održana u Hotelu Picok u Đurđevcu jedno vino dobilo je veliku zlatnu medalju, 19 vina dobilo je zlatnu diplomu, 33 vina dobilo je srebrnu medalju dok je brončanu medalju osvojilo 5 uzoraka vina.

U kategoriji bijelih suhih vina četiri vina dobila su identičnu ocjenu pa je nakon dodatnog ocjenjivanja najboljim proglašena Graševina Vesne Savić, a najboljim crnim vinom proglašen je Merlot iz Mađarske dok je „Zlatnim vinom područja Alpe-Adria“ proglašen Muškat žuti proizvođača Josipa Rajkovića iz Krašića.

Iz Koprivničko-križevačke županije zlatne medalje su pored Vesne Savić osvojili i Vinarija Matočec za Pinot sivi i Graševinu, OPG Tanja Grudić, Ivan Koren, Vinarija Kostanjevec i Vinarija Podolski za Graševinu, Josip Gašparić za Pinot bijeli, Vinarija Divjačko i Vinarija Cvekan za Chardonnay,  OPG Ksenija Topolovčan za Pinot bijeli i OPG Alen Ban za Sauvignon.

Srebrnu medalju osvojila je Vinarija Podolski za Pjenušac, Vinarija Ređep i Vina Jušta za Graševinu dok je OPG Cik osvojio srebrnu medalju za Graševinu i za Chardonnay, OPG Vlado Rep za Mješavinu, a OPG Marijana Vujić za Graševinu.

Manifestacija je sufinancirana od strane Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije, a cilj joj je promovirati vina, vinare i vinorodna područja u regijama članicama Saveza.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live