Novosti

Održana sjednica Skupštine županijske Vatrogasne zajednice

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije održala je redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine u vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Molve.

Poseban naglasak na sjednici bilo je Izvješće o radu u 2015. godini koje je jednoglasno prihvaćeno.

Tijekom 2015. godine Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije pružala je ispomoć na području Nacionalnog parka Brijuni te otoka Lastovo, a ukupno su na području Županije imali 170 požarnih intervencija te 283 tehničkih intervencija koje su između ostalog uključivale spašavanje ljudi i životinja, intervencije u prometu i na otvorenom prostoru te ispumpavanje. Županijska vatrogasna zajednica sudjelovala je i u prihvatu izbjeglica i migranata te je u razdoblju od 18. rujna do 16. listopada 2015. godine bilo angažirano ukupno 128 vatrogasaca sa 271 vatrogasnim vozilom.

U prošloj godini organizirana su i osposobljavanja za stjecanje vatrogasnih znanja čime je osposobljeno ukupno 709 vatrogasaca, a provedeno je i šest zajedničkih javnih vatrogasnih vježbi te desetak vatrogasnih natjecanja na području cijele županije.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Matosović uputio je zahvalu Koprivničko-križevačkoj županiji i ostalima na podršci koju pružaju u njihovom radu, a sjednici je prisustvovao i župan Darko Koren koji je nakon pozdrava pohvalio rad Vatrogasne zajednice te istaknuo kako je ponosan na sve što čine i da će Županija i dalje aktivno podržavati vatrogastvo.

Pored ostalih, okupljenim gostima i vatrogascima obratio se i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg koji je istaknuo da zna kako je biti vatrogasac s obzirom da je i sam vatrogasac te pohvalio rad županijske Vatrogasne zajednice.

Ovoj sjednici prisustvovao je i predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice Andreas Lisjak, načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, županijski stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin kao i Nenad Radojčić direktor tvrtke Vatropromet d.o.o. koji je poklonio majice svim ekipama iz Koprivničko-križevačke županije koje su plasirane na državna natjecanja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live