NovostiVijesti iz Podravine

Održana priredba “Peščani svojemu Gradu” (fotogalerija)

Već tradicionalno u sklopu programa „Picokijade“ u nedjelju 20. lipnja 2021. ispred doma „Mladen Markač“ na Peskima u Đurđevcu održana priredba „Peščani svojemu gradu“ po deveti put.

Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju Peščani organiziraju svome Gradu , a povodom upravo „Picokijade“.

Održan je dvosatni bogat kulturno umjetnički program u kojem su nastupili: Marica Hasan, članovi KUD-a „Petar Preradović“ iz Đurđevca Patricija Fuček i Borna Šimunic, Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca, Kulturna udruga „Sveti Martin“ iz Dubrave te je već tradicionalno nastupio i mješoviti zbor Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca „Đurđeki“.

Priredbi je nazočio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji se prigodno obratio nazočnima pohvalivši entuzijazam i angažman pojedinaca i udruga i općenito Peščana i Đurđevčana u pripremi i organizaciji „Picokijade“ i svih priredbi u njenom programu koje svi odrađuju volonterski, naglasivši zajedništvo i privrženost svome Gradu kao vrijednosti koje se posebno u tome očituju.

Priredbi je nazočio i Matija Bažulić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, te potpredsjednik Mjesnog odbora Peski koji se u ime organizatora također prigodno obratio nazočnima.

Osim kulturno-umjetničkog programa na štandovima su se predstavili i pojedinci sa svojim kreativnim uradcima i to: Ljubica Cestar, Ivana Hadžija, Zdravko Šabarić, Marica Lacković, Smilja Lenhard, Zorica Vidaković, Pero Cik, Ivanka Jambrešić iz Dubrave i Franjo Mihočka.

Priredba „Peščani svojemu Gradu“ tradicionalno ima humani i humanitarni karakter, a ove godine priredba je dala podršku kampanji „Kaftrio – udah života“ za stavljanje lijekova za liječenje uglavnom djece, koja boluju od rijetke bolesti cistične fibroze na listu lijekova koje pokriva HZZO. Brojni nazočni gosti i sudionici programa dali su svoj potpis podrške na pripremljenom panou, te se u znak podrške fotografirali sa plakatom kampanje.

Organizatori priredbe „Peščani svojemu Gradu“ su Mjesni odbor Peski, Udruga „Peski-Art Đurđevac“, Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“ , Udruga umirovljenika Grada Đurđevca, koji su svi u programu i predstavljeni. Priredba je održana uz podršku, potporu i pokroviteljstvo Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content