Novosti

Održana prva radionica u okviru projekta MINATURA 2020

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica održana je prva radionica o ležištima mineralnih sirovina od javnog značaja u sklopu projekta MINATURA 2020.

Prije početka same radionice sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Darko Sobota koji je istaknuo kako će zasigurno svi imati koristi i od ovog projekta i od ove radionice jer se mineralne sirovine trebaju čuvati za buduće generacije. Dodao je kako je Koprivničko-križevačka županija bogata nalazištima ruda, a na kraju svog govora uputio je zahvalu svim partnerima u projektu.

Sve prisutne pozdravio je i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović kao partner u ovom projektu, nakon čega je započeo radni dio.

MINATURA 2020 je trogodišnji projekt koji je počeo 1. veljače 2015. godine, a kojem je cilj osigurati najbolje korištenje mineralnih sirovina kako se ne bi narušile potrebe budućih generacija.

Ovaj projekt pokušat će uključiti što je moguće više europskih država kako bi se razmijenila mišljenja pa će se ovakve radionice te sastanci održati u brojnim europskim državama s ciljem prikupljanja brojnih podataka na ovu temu, a projekt je financiran od strane Europske unije.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live