Novosti

Održana press konferencija uoči početka „Dana travnjaka“

Uoči početka sajamske manifestacije „Dani travnjaka“ Koprivničko-križevačke županije, koji se ove godine održavaju od 13. do 15. svibnja, u prostorijama Županijske uprave održana je press konferencija.

Zamjenik župana Darko Sobota izvijestio je prisutne o programu i događanjima ovogodišnjih jubilarnih 20-ih po redu „Dana travnjaka“ te ukratko objasnio o kakvoj je manifestaciji riječ:

„Dani travnjaka tradicionalna su manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji, ali prije svega posvećena poljoprivrednim proizvođačima, OPG-ovima te njihovim proizvodima s područja naše Koprivničko-križevačke županije.“

Manifestacija „Dani travnjaka“ počinje već sutra kada će se u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održati stručna predavanja, a zamjenik Sobota istaknuo je kako interes za ova predavanja raste iz godinu u godinu te kako je sve veći odaziv mladih poljoprivrednika.

Svečano otvorenje sajma bit će u subotu, 14. svibnja s početkom u 10 sati, a otvorit će ga pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać, najavio je zamjenik Sobota te dodao kako će poslije otvorenja Koprivničko-križevačka županija zajedno sa sponzorima nagraditi najbolje proizvođače kravljeg i kozjeg mlijeka kao i najperspektivnijeg mladog proizvođača mlijeka i mesa s područja Županije.

Konjički turnir održat će se i u subotu i u nedjelju, a već tradicionalni Bambino kup počinje u subotu u 13,10 sati, najavio je zamjenik Sobota:

„Imamo najavu rekordnog broja mladih uzgajivača goveda koji će predstaviti sebe i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz kojeg dolaze.

Zamjenik Sobota se osvrnuo i na događanja u nedjelju kada će se održati natjecanje u ručnoj košnji s tradicionalnim prikazom košnje s konjskom kosom, rastepanja, okretanja i sušenja sijena te tradicijske igre za sve posjetitelje. Zadnji događaj manifestacije bit će revija tradicijskih kočija i zaprega što je ujedno novitet ovogodišnje manifestacije, naglasio je voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.

Na kraju press konferencije, zamjenik Sobota pozvao je sve da posjete ovogodišnje „Dane travnjaka“ na kojima će nastupiti 122 izlagača.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live