Novosti

Održana redovita godišnja skupština Udruge „Peski-Art Đurđevac“

U prostoru doma „Mladen Markač“ održana je redovita godišnja skupština Udruge „Peski-Art Đurđevac“. Skupštini udruge prisustvovala je većina članova udruge, te gosti i podupirajući članovi udruge te  Martin Mahović u ime Grada Đurđevca kao izaslanik Gradonačelnika i saborskog zastupnika gosp. Željka Lackovića.

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu udruge za 2016., financijsko izvješće za 2016., te izvješće Nadzornog odbora za 2016. godinu. U izvješću o radu udruge predsjednik Franjo Mihočka nabrojio je brojne aktivnosti i projekte koji su odrađeni u prethodnoj godini, a svakako najznačajniji je projekt Likovne radionice „Peski-Art 2016. Đurđevac“ i obilježavanje četvrte obljetnice izricanja oslobađajuće presude u Haagu našemu sugrađaninu generalu Mladenu Markaču sa svečanom izložbom pod nazivom „Podravina svojemu generalu“, a koja je održana pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH i već tradicionalnih pokrovitelja, Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije. Zatim je tu obilježavanje 80 godina rođenja hrvatskog slikara Josipa Turkovića povodom čega je u suradnji sa Družbom Braće Hrvatskoga Zmaja i Mjesnim odborom Peski-Đurđevac postavljena spomen ploča u ulici Matije Gupca 61 u kojoj je slikar proveo djetinjstvo i mladost. Zatim je tu pribavljanje i oslikavanje triju „Pisanica od srca“. Održane su i izložbe pisanica „Uskrsu ususret 2016.“ i Božićnih jaslica „Božiću ususret 2016.“ kojima se čuva i promovira nematerijalna kulturna dobra upisana u registar Ministarstva kulture RH. Održan je i niz manjih projekata te osobnih pojedinačnih akcija članova udruge čime oni promoviraju i šire ugled sebe osobno, ali i udruge i grada Đurđevca i Podravine.

U ime Grada Đurđevca Martin Mahović izrazio je zadovoljstvo radom i ostvarenim programima udruge i podršku Grada Đurđevca i gradonačelnika gosp. Željka Lackovića programu, aktivnostima i projektima koje provodi udruga „Peski-Art Đurđevac“, te obečao podršku radu i provođenju projekata i u narednom razdoblju.

Poslije kratke rasprave sva izvješća su jednoglasno i prihvaćena, a predsjednik udruge zahvalio je svima, a naročito Gradu Đurđevcu te svim pokroviteljima, donatorima, sponzorima, udrugama, ustanovama i svim pojedincima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji programa i projekata koje je udruga provodila, te najavio aktivnosti i u narednom razdoblju.

Nakon službenog dijela članovi Udruge i njihovi gosti zadržali su se na kratkom koktelu u neformalnom druženju.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live