Novosti

Održana sjednica Savjeta za socijalnu skrb

Planiranja i razvoj mreže socijalnih usluga te ostvarivanja prava, obaveza, mjera i ciljeva socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije bile su glavne teme jučerašnje sjednice Savjeta za socijalnu skrb.
Sjednicu je otvorio zamjenik župana Ivan Pal koji je ujedno upoznao članove i članice Savjeta sa zadaćama i mogućnostima Županije na području socijalne skrbi te dodao: „Smatram da ćemo obzirom na naš dosadašnji dobar suradnički odnos zajednički doći do nekih rješenja te zajednički osmisliti plan za dalje“. Pored toga, ukratko se osvrnuo i na Europski socijalni fond zaključivši: „Novost je i ono što mene izrazito veseli da su nam se konačno otvorili putevi prema Europskom socijalnom fondu i drago mi je što smo počeli koristiti njihova sredstva jer na taj način možemo i napredovati. Isto tako, imamo najavu za tri nova velika natječaja iz Europskog socijalnog fonda koja ćemo nadam se, zajednički i odraditi“ .
Predsjednica Savjeta ujedno i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja ukratko je predstavila nacrt prijedloga Socijalnog plana Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2016.-2021. Isto tako, upoznala je prisutne kako istoimeni nacrt obuhvaća analizu kapaciteta, dostupnost mreže socijalnih usluga te specifične ciljeve razvoja institucionalnih i izvaninstitucionalnih socijalnih usluga s posebnim naglaskom na usluge za skupine u većem riziku od socijalne isključenosti.
Na sjednici su se članovi i članice Savjeta pozitivno izjasnili o nacrtu prijedloga ovog dokumenta te predložili da se u njega ugrade određene nadopune nakon čega će se provesti savjetovanje s zainteresiranom javnosti.
Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live