Novosti

Održana utrka 2. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu

U organizaciji konjičkog kluba Đurđevački graničari, održana je utrka 2. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja dana grada. Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora, te brojnih sponzora.
Ovo je drugi puta da je ova utrka održana u gradu Đurđevcu, a na utrci je sudjelovalo preko 50 natjecatelja iz zemlje, ali i susjednih država. Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza, a svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport.
Samo natjecanje održano je u dvije utrke, prva utrka na dužini staze od 84km (4 etape), te druga na dužini staze od 42km (2 etape). Početak utrke kao i cilj bio je na livadi iza utvrde Stari grad, gdje su natjecatelje ispratili i dočekali brojni gledatelji.
Natjecatelji su bili oduševljeni dobro pripremljenim stazama, te dobrom organizacijom utrka.
Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada, a pehare i prigodne poklone pobjednicima je uručio gradonačelnik Željko Lacković. Saša Franjić iz Konjičkog kluba Đurđevački graničari osvojio je četvrto mjesto u utrci od 42 kilometara, dok je Ivan karlovčan također član Đurđevačkih graničara osvojio u istoj utrci 8.mj, a sudjelovao je još i Matija Šerbeđija. Gradonačelnik je čestitao svim natjecateljima i organizatorima na uspješnoj utrci, te je sve pozvao da dođu u Đurđevac i iduću godinu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live