Novosti

Održano 1. Kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu

 

U organizaciji konjičkog kluba Đurđevački graničari, održana je utrka 1. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, povodom obilježavanja dana grada. Utrka je održana pod pokroviteljstvom grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora te brojnih sponzora.

Ovo je prva ovakva utrka koja je održana u gradu Đurđevcu te je prva službena nacionalna utrka na području naše županije. Značaj ove utrke je tim veći što se ovom utrkom otvara i deseta jubilarna sezona od kako se organiziraju natjecanja u daljinskom jahanju.

Samo natjecanje održano je u dvije utrke, prva utrka na dužini staze od 84km (4 etape) te druga na dužini staze od 42km (2 etape). Početak utrke kao i cilj je bio na livadi iza utvrde Stari grad, gdje su natjecatelje ispratili i dočekali brojni gledatelji.

Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada, a pehare i prigodne poklone pobjednicima je uručio gradonačelnik Željko Lacković. Saša Franjić iz Konjičkog kluba Đurđevački graničari osvojio je treće mjesto u utrci od 84 kilometara. Gradonačelnik je čestitao svim natjecateljima i organizatorima na uspješnoj utrci te je sve pozvao da dođu opet u Đurđevac dogodine.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live