Novosti

Na Skupštini Hrvatskog paraolimpijskog odbora dodijeljena priznanja

U Hotelu Picok Đurđevac održana je svečana sjednica Skupštine Hrvatskog paraolimpijskog odbora. U svečanom dijelu sjednice  dodijeljena su priznanja Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2015. godinu najuspješnijoj udruzi HPO-a te najuspješnijim pojedincima na Sportsko rekreativnim igrama HPO.

  • Najuspješniji pobjednici na Športsko rekreativnim igrama državne razine, Vodice 2015. su: Krunoslav Pavlinec– Športski savez osoba s invaliditetiom Varaždinske županije s osvojenim 1. mjestom- viseća kuglana CP i 2. mjesto- elektronski pikado CP. Marina Bionda- Športski savez invalida Brodsko posavske županije 1.. mjesto elektronski pikado CP i 1. mjesto viseća kuglana CP.
  • Najuspješniji savez na športsko rekreativnim igrama državne razine, Vodice 2015. je Športski savez invalida Koprivničko- križevačke županije, a priznanje je preuzela tajnica saveza ujedno i dopredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Barbara Fuček-Leško.
  • Najuspješniji županijski ili gradski sportski savez u sportu osoba s invaliditetom RH u 2015. godini je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom.

Skupštini Hrvatskog paraolimpijskog odbora, uz brojne predstavnike HPO-a iz cijele Hrvatske, nazočili su i gradonačelnik Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman, Verica Rupčić predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i predsjednik Zajednice sportskih udruga Đuro Tomrlin.

Barbara Fuček Leško je kao domaćin pozdravila sve okupljene te je izrazila veliko zadovoljstvo što je Đurđevac izabran kao mjesto okupljanja članova skupštine HPO-a i to baš ove godine kada se obilježava 50 godina postojanja sporta osoba s invaliditetom u Đurđevcu te 35 godina rada Gradskog društva osoba s invaliditetom u Đurđevcu. Ističući  dobru suradnju Grada sa sportskim udrugama i Športskim savezom invalida, gradonačelnik Lacković rekao je da je ponosan na izvrsne rezultate koje postižu sugrađani s invaliditetom u raznim sportskim granama te im je poželio sreću u daljnjim natjecanjima.

Nakon svečanog dijela sjednice održan je i radni dio sjednice Skupštine u kojem su podnijeta godišnja izvješća i donijeti planovi za narednu godinu, a druženje se nastavilo uz svečani ručak.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live