Novosti

Održano natjecanje u ručnoj košnji trave

Na imanju obitelju Bartolec u Jagnjedovcu kraj Koprivnice održano je već tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji trave koje je okupilo veliki broj sudionika.

Prije početka natjecanja župan Darko Koren svim natjecateljima i gostima poželio je dobrodošlicu te istaknuo: „Hvala Vam što ste se odazvali u ovakvom broju i slobodno mogu reći da je ovaj događaj kruna naših Dana travnjaka. Želim Vam puno uspjeha u daljnjem natjecanju.“

Puno uspjeha na natjecanju svim sudionicima poželio je i zamjenik župana Darko Sobota nakon čega je sedamnaestero natjecatelja pokazalo vještine u ručnoj košnji trave.

U ženskoj kategoriji stručna komisija proglasila je najboljom Mariju Ževnar, dok je Štefica Kemenović osvojila drugo mjesto, a treća je bila Branka Bukvić.

Najboljim koscem proglašen je Dragutin Grobenski, dok je drugo mjesto osvojio Martin Baričević, a treći je bio Alojz Gašparić.

Svi natjecatelji dobili su poklone sponzora i Koprivničko-križevačke županije koje su im uručili župan Koren i zamjenik Sobota, a pored natjecanja, članovi Udruge Zagoraca Podravine prikazali su tradicijski način košnje, rastepanja, okretanja i sušenja sijena.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio