Novosti

Županija i ove godine podržala 14. Dječji sajam

Tradicionalni 14. Dječji sajam održan je u školskom dvorištu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara u Virju i vrtu Svetog Franje, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Općine Virje.

Riječ je o Sajmu koji ima odgojno obrazovnu i materijalnu dobit jer kod učenika razvija poduzetnički duh, a prilika je i da se škola prikupljenim sredstvima opremi novom i modernom nastavnom opremom. Sajam je ujedno i godišnja smotra aktivnosti i uradaka učenika i učitelja Učeničke zadruge „Čmela“ koja djeluje u sklopu škole kao i brojnih kreativnih radionica koje provode učiteljice sa svojim učenicima i njihovim roditeljima.

Ovogodišnji Dječji sajam otvorila je pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić uz podršku tajnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Bože Baraća, prilikom čega je naglasila važnost ove školske manifestacije te pohvalila rad učenika, djelatnika škole, ali i roditelja.

Osim prezentacije i prodaje rukotvorina koje su izradili učenici i učitelji, humanitarnu prodaju svojih radova upriličili su i najmlađi sudionici Sajma, polaznici Dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Pored toga, održane su i vatrogasne igre, podijeljene su i nagrade koje je osiguralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje, a održan je i koncert na otvorenom Limene glazbe DVD-a Virje i vatrogasne mladeži te učenika Glazbene škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live