Novosti

Održano predavanje „Demografski alarm i egzodus mladih obitelji iz Hrvatske – kako zaustaviti negativan trend?“

Župan Darko Koren sa suradnicima prisustvovao je predavanju dr. sc. Stjepana Šterca, demografa s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, na temu: „Demografski alarm i egzodus mladih obitelji iz Hrvatske – kako zaustaviti negativan trend?“.
Predavanje je moderirao novinar Branimir Bilić, a predavač Stjepan Šterc upozorio je na alarmantnu demografsku sliku u Hrvatskoj te nužnost donošenja strateških i zakonskih odluka koje će pružati veću podršku rodiljama, majkama i obiteljima s više djece, kao i na potrebu usmjeravanja više sredstava u demografsku revitalizaciju društva.
Prisutnima se obratio i župan Koren te istaknuo svoju podršku revitalizaciji demografske slike u Hrvatskoj, kazavši kako je puno elemenata uzrok takvom stanju. „Svjesni smo loših demografskih podataka i smatram kako moramo zajednički krenuti u rješavanje tog problema, od državne razine pa sve do jedinica lokalne i područne samouprave. Vjerujem kako je to u interesu svakoj političkoj opciji, jer su obitelj i djeca temelj našeg društva.“, zaključio je župan.
 
Izvor slike: KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio