Novosti

Održano studijsko putovanje i sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo

U periodu od 15. do 17. svibnja u organizaciji španjolskog projektnog partnera održano je studijsko putovanje i sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo.
Na ovom studijskom putovanju sudjelovalo je i troje predstavnka PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja budući da je PORA jedna od deset projektnih partnera u ovom međunarodnom projektu.
Vodeći partner u projektu je Agencija iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država.
Osnovna tema studijskog putovanja bilo je uključivanje prioritetnih skupina u programe mikrofinanciranja s posebnim naglaskom na ravnopravnost spolova pa su tako kroz tri dana studijskog putovanja predstavnici projektnih partnera prezentirali primjere dobre prakse iz svojih regija i država s ciljem razmjene iskustava i dodatnog usavršavanja na ovom području.
Djelatnica „PORE“ KKŽ ispred jedinog hrvatskog partnera u projektu prezentirala je mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u koje su uključene prioritetne skupine, kreditne programe HBOR-a namijenjene ženama, kao i konkretan primjer dobre prakse – socijalno poduzeće „Hedona“ iz Križevaca.
Glavna svrha ovog projekta je sprječavanje manjka raspoloživih kredita i financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.
Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio