Novosti

Povodom Dana otvorenih vrata župan posjetio Udrugu „Latice“

Povodom Dana otvorenih vrata udruga koji organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, župan Darko Koren i dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić posjetili su Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ u Koprivnici.
Članovi i vodstvo Udruge pričali su im o svojim aktivnostima, koje se provode kroz Klub „Latica“, Igraonicu „Dodir“ i Mlađi klub „Naši anđeli“. Članovi rade uz pomoć voditeljica programa Nevenke Fuchs i Josipe Rasinec koje nesebično ulažu svoje vrijeme i ljubav u podizanje kvalitete života članova.
Cilj Udruge je okupljanje djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim oštećenjem, njihovih roditelja, skrbnika i stručnih osoba sa svrhom poboljšanja kvalitete života ostvarivanja prava osoba s invaliditetom, organiziranja pružanja međusobne pomoći članovima Udruge na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, na temelju dobrovoljnosti članova. Svoje članove žele socijalizirati i osposobiti ih za samostalni život te tako provode brojne aktivnosti, primjerice školu kuhanja, kreativne radionice i radionice samozastupanja, odlaze na izlete te obrađuju vrt. Također osiguravaju rehabilitaciju za svoje članove, posebno za djecu s teškoćama u razvoju, kao i terapijsko jahanje te plivanje.
Izvor slike KKŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio