Novosti

Odvojeno sakupljanje otpada će se nagrađivati, a cilj je da Đurđevac odvaja 50% otpada

Održana je prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca na kojoj su gradski vijećnici jednoglasno donijeli Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada.
 
 
 
 
-rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, te je naglasio kako će odvoz odvojenog otpada biti besplatan, te bi to trebalo dodatno motivirati građane da što više odvajaju otpad u svojim kućanstvima.
U tijeku su i pripreme za provedbu brojnih aktivnosti u gradskim ustanovama na temu odvojenog sakupljanja otpada. Većinu projekta provodit će vrtić i škola, a odnosit će se na edukaciju djece čime će se u projekte uključiti i roditelji.
Grad redovito prati natječaje i objavljene pozive Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond će uskoro raspisati i poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno sakupljanje otpada, za što postoje osigurana sredstva u gradskom proračunu, a i dogovoren je sastanak u Fondu na tu temu kako bi bili što spremniji kad se objavi natječaj.
 
 
 
 
-obrazložio je predsjednik vijeća Željko Lacković.
Edukacija je ključni cilj, a cjenik će biti poseban motivator koji će ljude motivirati na odvojeno sakupljanje otpada. Nastavit će se i dalje educirati građanstvo putem letaka, radio emisija, plakata i projekta namijenjenih djeci o važnosti odvojenog sakupljanja otpada- istaknuo je predsjednik Lacković.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live