Novosti

Izložbom u koprivničkoj sinagogi obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prisustvovao je obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta izložbom „Through Miranda’s Eyes“ koja je otvorena u koprivničkoj sinagogi, u organizaciji Židovske općine Koprivnica i Grada Koprivnice.
Riječ je o međunarodnom projektu u sklopu kojega se organizira turneja izložbe koja govori o tihom genocidu nad Romima u vrijeme Drugoga svjetskog rata. Autor izložbe je predsjednik udruge DROM Veijo Baltzar, koji je ujedno jedan od vodećih svjetskih romskih književnika i umjetnika, a izložba predstavlja inovativan način postavljanja radova te je ujedno i međunarodni brend.
Predsjednica Židovske općine Koprivnica Sanja Švarc Janjanin pozdravila je okupljene, kazavši kako je izložba pronašla put do Koprivnice, gdje je predstavljena u sinagogi, naglašavajući povezanost Roma i Židova iz Drugog svjetskog rata, čijim su se nesretnim sudbinama pridružile i druge marginalizirane skupine.
Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, prema odluci Opće skupštine Ujedinjenih naroda, svake se godine obilježava 27. siječnja, a njime se želi podsjetiti javnost na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio