Novosti

Okusi Podravine i Okusi Prigorja 18. srpnja

Polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, ali i od činjenice da je gastronomija danas sve značajniji motiv za putovanje, te bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, razvijen je projekt Okusi Hrvatske tradicije u čiju se provedbu uključila i TZ Koprivničko – križevačke županije.
Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nositelja standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.
Na poziv TZ KKŽ u projekt se uključilo osam ugostiteljskih objekata s područja naše županije, među kojima i dva restorana iz Đurđevca.
Da bi objekt dobio standard Okusi Podravine ili Okusi Prigorja mora u ponudi tijekom cijele godine imati najmanje 4 samostalna jela s popisa gastronomske baštine i to oblikovano u minimalno dva sezonska jelovnika, te da će u ponudi tijekom godine imati najmanje 6 lokalnih pića od čega će biti 4 etikete vina.
Svečanost uručenja standarda Okusi Podravine ili Okusi Prigorja održat će se u utorak, 18. srpnja.
Svaki ugostiteljski objekt pripremit će po dva jela sa sezonske ponude, dok će klaster profesionalnih vinara Koprivničko-križevačke županije promovirati svoja vina.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content