Novosti

“Neki novi klinci” – 5.taborovanje djece i mladeži Varaždinske biskupije

U Ferdinandovcu je održano 5. Taborovanje osnovnoškolske i srednjoškolske djece Varaždinske biskupije, koje organiziraju Župa sv. Ferdinanda kralja iz Ferdinandovca, na čelu sa župnikom vlč. Daroslavom Benjakom i Bratovština sv. Ferdinanda na čelu s vjeroučiteljem Robertom Ščukom. O taborovanju su nam u emisiji Neki novi klinci Podravskog radija više rekli vjeroučitelj Robert Ščuka u ime organizatora, te učenice iz Sara Marija Šapina iz Novigrada Podravskog, Martina Berta i Doris Kudumija iz Ferdinandovca i Mihaela Pintar iz Đurđevca koje su i ove godine sudjelovale na taborovanju.
Koliko je djece sudjelovalo na ovogodišnjem taborovanju, kao i odakle su sve djeca stigla u Ferdinandovac, rekao je vjeroučitelj Ščuka;
 
 
 
 
 
 
 
 
Taborovanje je proteklo u dječjem druženju, suradnji, pjesmi, molitvi i katehezama, a kako je istaknuo vjeroučitelj Ščuka, projekt je prepoznat i na nivou Hrvatske biskupske konferencije. Posljednjeg dana taborovanja euharistijsko slavlje predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak.
Vjeroučitelj Ščuka naglasio je zašto je važno organiziranje ovakvih druženja kao i koji je cilj ovog projekta;
 
 
 
 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content