AktualnoNovostiVijestiVijesti iz Županije

Općina Kloštar Podravski prijavila projektni prijedlog „Zaželi pomoć – ostvari pomoć“- predviđeno zapošljavanje 20 gerontodomaćica

Općina Kloštar Podravski prijavila je projektni prijedlog „Zaželi pomoć – ostvari pomoć“ ukupne vrijednosti od 960.000,00 eura u sklopu programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, objavljenog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Glavna aktivnost projekta je pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština koja će uključivati zapošljavanje pružatelja usluga, praćenje i kontrolu izvršenih usluga, nabavu paketa, komunikaciju i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

Cilj navedenog projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za minimalno 120 osoba ciljne skupine odnosno starijim osobama i osobama s invaliditetom čime će se osigurati povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivim skupinama osiguravanjem dugotrajne skrbi.
Projektom je predviđeno zapošljavanje 20 gerontodomaćica i projektni asistent. Vrijeme trajanja je 36 mjeseci od čega će 32 mjeseca biti zaposlene osobe i uključeni korisnici, a ostatak vremena je predviđen za pripremu i završetak projekta.

Projektni prijedlog izradila je i pripremila tvrtka DRAFT d.o.o.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live